Chicken Pot Pie. This classic Chicken Pot Pie is filled with tender pieces of chicken, carrot, celery, potato, and herbs. It's cozy comfort food that's wonderful in the winter! A delicious chicken pot pie made from scratch with carrots, peas, and celery for a comfort food classic.
And if our classic chicken pot pie sounds good, note you have to try our comforting Chicken Pot Pie Soup. This Chicken Pot Pie recipe is made by poaching uncooked chicken in stock and milk which is then used as the broth for the creamy filling. Or speed things up by using cooked chicken! You can cook Chicken Pot Pie using 20 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Chicken Pot Pie
- You need of Für den Teig:.
- You need 315 g of Mehl.
- You need 1 TL of Salz.
- Prepare 90 g of Butter.
- It's 150 g of Pflanzenfett zum Backen.
- It's 120 ml of Eiswasser.
- Prepare of Für die Füllung:.
- It's 400-500 g of Hühnerbrust.
- You need 2 of mittelgroße Karotten.
- You need 1 Stange of Staudensellerie.
- It's 1-2 of Knoblauchzehen.
- Prepare 2 of mittelgroße Zwiebeln.
- It's 120 g of gefrorene Erbsen.
- Prepare 75 g of Butter.
- It's 40 g of Mehl.
- You need 420 ml of Hühnerbrühe.
- You need 160 ml of Sahne.
- You need of Salz, Pfeffer.
- Prepare of Thymian, Oregano, Basilikum.
- You need 1 of Ei.
This chicken pot pie recipe is loaded with flavor. It's got flaky pie crust and a buttery creamy I initially wanted to make an easy chicken pot pie. So, I started out using refrigerated pie dough, all. This chicken pot pie uses rotisserie chicken in the smartest way.
Chicken Pot Pie instructions
- Kalte Butter und Pflanzenfett in Stücke schneiden und mit dem Mehl und Salz krümelig kneten, nach und nach das Eiswasser einarbeiten. Auf ein bemehltes Holzbrett geben und zu zwei Kugeln formen. Nicht zu viel kneten - der Teig soll nicht überarbeitet werden! In Folie einwickeln und für mindestens 2 h ab in den Kühlschrank..
- Karotte schälen, in dünne Scheiben schneiden. Sellerie auch in Scheiben und Hühnchen in Würfel schneiden. In einen Topf geben, gerade so mit Wasser bedecken und ordentlich salzen, pfeffern und mit den Gewürzen abschmecken. Für ca. 10 min köcheln lassen und das noch überschüssige Wasser abgießen..
- Zwiebel und Knoblauch kleinschneiden. Die Butter in einem Topf schmelzen und Zwiebeln und Knoblauch darin glasig braten. Mehl dazugeben, direkt mit einem Schneebesen verrühren und Hühnerbrühe sowie Sahne dazu und alles schön verrühren und zu einer dickflüssigen Sauce einkochen lassen. Auch gut mit Salz, Pfeffer und den anderen Gewürzen würzen..
- Den Teig auf Mehl ausrollen, die Form buttern und damit auslegen. Die Hühnchen-Gemüsemischung daraufgeben, gefrorene Erbsen dazu, alles verteilen und zum Schluss die Sauce darüber und gut verstreichen..
- Den zweiten Teig ebenfalls ausrollen und den Pie damit abdecken. Ein paar mal dekorativ einschneiden und mit dem verquirlten Ei bestreichen..
- Etwa 30-35 min backen bis alles eine schöne goldene Farbe hat und vor dem Anschneiden noch 10 min stehen bleiben, dann verläuft die Füllung weniger..
Cover with aluminum foil or. "Chicken Pot Pie" is an unreleased parody song written by "Weird Al" Yankovic. It was written as a parody of "Live and Let Die" by Paul McCartney and Wings; however, Yankovic voluntarily decided not to release it after McCartney declined to support the parody. Chicken pot pie is just so good. Sautéed shallots and thyme, a splash of white wine, creamy chicken, peas, and carrots all baked under a homemade biscuit topping. It's rich with lots of layers of flavor, but.
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