Coq au vin. Coq au vin is a French dish of chicken braised with wine, lardons, mushrooms, and optionally garlic. A red Burgundy wine is typically used, though many regions of France make variants using local wines, such as coq au vin jaune (Jura), coq au Riesling (Alsace), coq au pourpre or coq au violet. A coq au vin is a classic French stew in which chicken is braised slowly in red wine and a little brandy to yield a supremely rich sauce filled with tender meat, crisp bits of bacon.
Coq au vin—literally "cock (rooster) with wine" in French—was originally developed as a way to make the tough meat of an older rooster edible. Although the first recipes for coq au vin appeared in the. Coq Au Vin, or chicken in wine, is a popular classic French dish made easy in one pan! You can have Coq au vin using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Coq au vin
- Prepare 1 of Hähnchen.
- You need 800 ml of Rotwein.
- It's 1 Bund of Bohnenkraut.
- You need 1 Bund of Thymian.
- Prepare Etwas of Gewürzlavendel.
- Prepare 100 ml of Kalbsfonds.
- It's of Salz.
- It's of Pfeffer.
- You need of Butter.
- Prepare 2 of Karotten.
- You need 2 of Kohlrabi.
- You need 2 of Pastinaken.
- You need 10 of Champignons.
With crispy chicken drumsticks, chicken thighs and bacon, this Coq au vin gets everybody talking! Learn how to make traditional Coq Au Vin (chicken in red wine) with this delicious French recipe. It's surprisingly easy to make, and slow-simmered in the most heavenly, rich, and flavorful red wine sauce. Coq au Vin is a classic French dish of chicken cooked in red wine, a surprisingly easy way to make delectable chicken.
Coq au vin instructions
- 800 ml Rotwein auf 100 ml reduzieren, dann etwas Bohnenkraut dazu.
- Hähnchen mit der Rotwein-Reduktion und etwas Bohnenkraut einvakuumieren und 2 Tage im Kühlschrank ziehen lassen..
- Hähnchen garen; im Sous Vide Verfahren für 4,5 Stunden bei 65 Grad..
- Das Gemüse in gleich große Stücke schneiden und in Butter anbraten und nach Geschmack würzen..
- Das Hähnchen nach der Garzeit aus dem Beutel nehmen und in einer Reihe auf ein Kräuterbett setzen und für ca. 15 min im Backofen kross braten..
- Den Sud aus dem Beutel durch ein Sieb passieren und in einem Topf mit dem Kalbsfonds aufgießen und fertig ist die Sauce..
- Das Gemüse mit dem Sud in einen Suppenteller geben und das Hähnchen darauf setzen..
I consulted recipes from several sources to make this one. Coq au Vin is the epic French chicken braised in a rich red wine sauce. The rich sauce of Coq au Vin which is the hero of the dish (I lie, it's on par with the tender chicken) (wait, can't forget the creamy. Such a simple dish - simple, slow-cooked chicken in wine. After that, the variations are endless.
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