Ratatouille-Kartoffel-Feta-Frittata. In DePere, Wisconsin, Anne Michalski whips up this colorful brunch dish when her college friends visit for the weekend. In a bowl, beat eggs, milk, salt and pepper; pour over. This frittata recipe will be familiar to many of my friends.
Ob als Kloß, Pellkartoffel, Pommes Frites oder Püree - die Kartoffel ist aus der deutschen Küche nicht. Frittatas are an egg dish originating in Italy, where eggs are cooked in a skillet with other ingredients added like, meat, cheese, and vegetables. Use leftover ingredients to make a frittata, like this Roasted Red Pepper and Feta Frittata. You can cook Ratatouille-Kartoffel-Feta-Frittata using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Ratatouille-Kartoffel-Feta-Frittata
- You need of Butter für die Förmchen.
- It's 200 g of Pellkartoffeln.
- Prepare 100 g of Feta.
- Prepare 400 g of Ratatouille (ohne Flüssigkeit).
- It's etwas of Petersilie.
- Prepare 4 of Eier.
- You need of Salz, Pfeffer.
Great for breakfast, brunch or even dinner! This Potato Frittata has sharp cheddar cheese, thinly sliced potato, and scallions for a flavorful savory breakfast dish. This delicious frittata would be great for breakfast, brunch or any time! It's full of caramelized sweet potatoes, red bell pepper, black beans and feta.
Ratatouille-Kartoffel-Feta-Frittata step by step
- Die Förmchen (hier: Tartelettförmchen - Durchmesser 10 cm; Muffinförmchen sind ebenfalls gut geeignet) mit Butter auspinseln..
- Den Backofen auf 200° C vorheizen..
- Die Pellkartoffeln pellen und in Würfel schneiden..
- Die Feta in Würfel teilen..
- Ratatouille, Kartoffel- und Fetawürfel anteilig in die Förmchen schichten..
- Die Petersilie waschen, trocken schütteln und fein hacken..
- Die Eier mit der Petersilie verquirlen, mit Salz und Pfeffer würzen und den Guss in den Förmchen über das Ratatouille-Kartoffel-Feta-Gemisch verteilen..
- Die Ratatouille-Kartoffel-Feta-Frittata in den Ofen schieben und für 30-40 Minuten backen, bis die Eimasse gestockt ist und die Frittata goldbraun geworden ist..
This frittata concept has been lurking in the back of my mind for months. I've just been waiting for sweet potatoes and bell peppers to come around again. These mini frittatas make a great breakfast or brunch for a crowd, and help keep portion size in check. Grate whole nutmeg on a microplane or box grater for the most fragrant results. Kartoffel-Frittata ist ein Rezept mit frischen Zutaten aus der Kategorie Hauptspeise.
Comments
Post a Comment