Vegetarisches Shakshuka. Dieses ursprünglich aus Tunesien stammende Gericht kann unterschiedlich zubereitet werden - hier in einer leckeren, vegetarischen Variante. #shakshuka. Shakshuka ist eine Spezialität der afrikanischen und jüdischen Küche. Das Gericht besteht aus pochierten Eiern und einer Sauce aus Tomaten, Zwiebeln und Chilischoten.
This poached egg dish is an Israeli favorite in restaurants and home kitchens. You can prepare the sauce in advance, and then reheat just before cooking the eggs. Shakshouka (Arabic: شكشوكة, also spelled shakshuka or chakchouka) is a dish of eggs poached in a sauce of tomatoes, olive oil, peppers, onion and garlic, and commonly spiced with cumin, paprika. You can cook Vegetarisches Shakshuka using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Vegetarisches Shakshuka
- Prepare 1 of Zucchini.
- It's 1 of rote Zwiebel.
- You need 2 of Knoblauchzehen.
- You need 1 Dose of gehackte Tomaten.
- Prepare 4 of Eier.
- You need 50 g of Feta light.
- Prepare 1 TL of Olivenöl.
- Prepare of Gewürze.
- You need of Salz, Pfeffer, Kreuzkümmel, Curry, Kurkuma, Paprika, Oregano.
- It's Nach Belieben of frische Petersilie.
This classic, traditional shakshuka recipe is perfect for breakfast or any meal of the day. A combination of tomatoes, onions, spices and poached eggs. Topics: Nine Days, The, Food; Eating. I made this Shakshuka minus the turmeric and I to say it was truly the best Shakshuka that I have tasted.
Vegetarisches Shakshuka instructions
- Zuerst Olivenöl in eine Pfanne geben und erhitzen. Zwiebel klein schneiden, Knoblauch pressen und glasig andünsten. Zucchini halbieren und in Scheiben schneiden. Danach mit in die Pfanne geben und anbraten..
- Sobald alles gut gebraten hat die Gewürze dazugeben und gut vermischen. Mit den gehackten Tomaten ablöschen und kurz aufkochen lassen..
- Nun 4 kleine Mulden in der Pfanne machen und vorsichtig die Eier hineingeben. Mit einem Deckel bei niedriger Hitze ca. 20-25 min die Eier pochieren lassen..
- Sobald die Eier fertig pochiert sind, Pfanne vom Herd nehmen, mit Fetakäse bestreuen und nach Laune noch etwas frische Petersilie drüber geben. Guten Appetit..
A must try Traditional Israeli Shakshuka Recipe. This Shakshuka (pronounced shock-shook-ah) is a traditional Israeli/Moroccan dish that is found in nearly every Restaurant in Israel. Egg shakshuka is a simple one-skillet dish of gently poached eggs in a tasty mixture of simmering tomatoes, green peppers, onions and garlic. Shakshuka is a classic Middle Eastern dish where eggs are poached in a spice filled tomato stew. Traditionally, shakshuka is served up with a poached egg that has a runny yolk in the center.
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