Coq au vin. Coq au vin is a French dish of chicken braised with wine, lardons, mushrooms, and optionally garlic. A red Burgundy wine is typically used, though many regions of France make variants using local wines, such as coq au vin jaune (Jura), coq au Riesling (Alsace), coq au pourpre or coq au violet. Ina Garten makes Coq au Vin, a French chicken and wine dish with mushrooms and bacon.
With crispy chicken drumsticks, chicken thighs and bacon, this Coq au vin gets everybody talking! A coq au vin is a classic French stew in which chicken is braised slowly in red wine and a little brandy to yield a supremely rich sauce filled with tender meat, crisp bits of bacon. Coq au vin—literally "cock (rooster) with wine" in French—was originally developed as a way to make the tough meat of an older rooster edible. You can cook Coq au vin using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Coq au vin
- It's 1 of Hähnchen.
- You need 800 ml of Rotwein.
- You need 1 Bund of Bohnenkraut.
- Prepare 1 Bund of Thymian.
- It's Etwas of Gewürzlavendel.
- Prepare 100 ml of Kalbsfonds.
- It's of Salz.
- You need of Pfeffer.
- You need of Butter.
- It's 2 of Karotten.
- Prepare 2 of Kohlrabi.
- You need 2 of Pastinaken.
- Prepare 10 of Champignons.
Although the first recipes for coq au vin appeared in the. Coq au Vin is the epic French chicken braised in a rich red wine sauce. The rich sauce of Coq au Vin which is the hero of the dish (I lie, it's on par with the tender chicken) (wait, can't forget the creamy. Coq au Vin is a classic French dish of chicken cooked in red wine, a surprisingly easy way to make delectable chicken.
Coq au vin instructions
- 800 ml Rotwein auf 100 ml reduzieren, dann etwas Bohnenkraut dazu.
- Hähnchen mit der Rotwein-Reduktion und etwas Bohnenkraut einvakuumieren und 2 Tage im Kühlschrank ziehen lassen..
- Hähnchen garen; im Sous Vide Verfahren für 4,5 Stunden bei 65 Grad..
- Das Gemüse in gleich große Stücke schneiden und in Butter anbraten und nach Geschmack würzen..
- Das Hähnchen nach der Garzeit aus dem Beutel nehmen und in einer Reihe auf ein Kräuterbett setzen und für ca. 15 min im Backofen kross braten..
- Den Sud aus dem Beutel durch ein Sieb passieren und in einem Topf mit dem Kalbsfonds aufgießen und fertig ist die Sauce..
- Das Gemüse mit dem Sud in einen Suppenteller geben und das Hähnchen darauf setzen..
I consulted recipes from several sources to make this one. Learn how to make traditional Coq Au Vin (chicken in red wine) with this delicious French recipe. It's surprisingly easy to make, and slow-simmered in the most heavenly, rich, and flavorful red wine sauce. Coq au Vin (chicken in red wine) is a classic French dish of braised chicken that's then stewed. It's normally a labor of love, but the Instant Pot makes this process quicker.
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