How to Make Appetizing Brinjal (Aubergine) Masala

Brinjal (Aubergine) Masala. Eggplant Curry Recipe - Easy Indian vegan #howtocook #vegan #vegetarianrecipes Masala Aubergine Brinjal Another curry from the how to cook great food stable. Stuffed Brinjal Masala Recipe - An Indian Aubergine Dish That's a Perfect Starter or Main Course. Now for the stuffed brinjal masala.

Brinjal (Aubergine) Masala Baingan masala is a delicious masala gravy using some masala ingredients such as coconut How do brinjals look like and types of aubergines available: To simplify the different varieties of brinjals. Baingan Recipes- Also known as eggplant orbainganin Hindi, this purple coloured vegetable when roasted starts to turn black on the outside and soft on the inside. Brinjal Masala Recipe, How To Make Brinjal Masala Recipe. You can have Brinjal (Aubergine) Masala using 15 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Brinjal (Aubergine) Masala

  1. Prepare 1 of große Aubergine (in kleine Würfel geschnitten).
  2. It's 2 tblsp of Öl.
  3. Prepare 1/4 tsp of braune Senfsamen.
  4. Prepare 1/4 tsp of Kümmelsamen.
  5. You need 2 of Zwiebeln (feingehackt).
  6. It's ca. 10 of Curryblätter (frische oder gefrorene).
  7. Prepare 2 of grüne Chilis (halbiert).
  8. You need 1 of Tomate (in Stückchen geschnitten).
  9. You need 1 tsp of Ingwer-Knoblauch-Paste.
  10. Prepare 1/2 tsp of Kashmiri Mirch.
  11. It's 1/4 tsp of Kurkuma (gemahlen).
  12. You need 1 tsp of Garam Masala.
  13. It's 2 of Knoblauchzehe (sehr fein gehackt oder durch die Knoblauchpresse).
  14. It's nach Geschmack of Salz.
  15. Prepare 1 of kleine handvoll Korianderblätter (gehackt).

Learn the recipeBrinjal Masala by vahchef. Buy Brinjal / Aubergine online from Spices of India - The UK's leading Indian Grocer. Very sorry - this item is currently out of stock. Turn heat down and add the chilli powder, garam masala and salt, lightly mixing together to gently fry off the spices and form a spicy paste..(Brinjal) masala checkout Vankaya Perugesi, Andhra Mashed Brinjal, Brinjal and Drumstick Coconut Hindi: baingan Also called by names like aubergine and eggplant, this purple hued fleshy.

Brinjal (Aubergine) Masala instructions

  1. Als erstes schneide die Aubergine in kleine Würfel und gebe diese in eine Schüssel mit Wasser und 1/2 tsp Salz. Stelle die Schüssel zur Seite..
  2. Nun erhitze 2 tblsp Öl in einer hohen Pfanne. Sobald das Öl heiß geworden ist, gebe 1/4 tsp braune Senfsamen und 1/4 Kümmelsamen hinein. (Die Senfsamen sollten sofort anfangen im Öl zu springen) Brate die Gewürze für ein paar Sekunden. Dann gebe die 2 feingehackten Zwiebeln, 2 halbierten grünen Chilis und 10 Curryblätter dazu. Vermische alles und lasse es braten, bis die Zwiebeln anfangen braun zu werden. Dann gebe 1 tsp Ingwer-Knoblauch-Paste dazu. Vermische abermals alles gut miteinander..
  3. Sobald der rohe Geruch der Ingwer-Knoblauch-Paste verflogen ist, gebe die in Stückchen geschnittene Tomate mit etwas Salz dazu. Vermische alles gut miteinander und brate es bis die Stücke weich geworden sind..
  4. Jetzt gebe 1/2 tsp Kashmiri Mirch, 1/4 tsp gemahlenen Kurkuma und 1 tsp Garam Masala dazu. Vermische alles gut miteinander und lasse es in der Pfanne für ca. 1 Minute braten..
  5. Gebe nun die abgetropften Auberginenwürfel dazu und vermische diese gut mit dem Masala. Lasse diese dann für ca. 3-5 Minuten in der Pfanne braten. (Immer wieder mal umrühren.).
  6. Dann gebe 1 Cup Wasser dazu. Vermische alles gut miteinander und schließe dann den Deckel. Lasse die Aubergine gar kochen. (Immer wieder mal das umrühren nicht vergessen.).
  7. Wenn die Aubergine gar gekocht ist, öffne den Deckel und gebe 2 feingehackte Knoblauchzehe dazu. Vermische alles gut miteinander und lasse es für weitere 1-2 Minuten bei geringer Hitze köcheln. Dann gebe die gehackten Korianderblätter dazu. Das Brinjal Masala ist fertig zum Servieren und schmeckt besonders lecker zusammen mit Reis, Raita, Papad und Pickle..
  8. Tipp: Willst du das Aubergine Masala etwas trockener gebe nur 1/2 Cup Wasser dazu..

Brinjal curry recipe or vankaya kura - Brinjal also known as aubergine or eggplant is one of the favorite among many. It is a low calorie veggie that has some unique nutrients like iron and minerals. Smear the white part of brinjal pieces with mixed spices. Grind small onions, ginger, green chillies, and cumin seeds into a nice paste. Brinjal Masala Curry is an amazing mix of brinjals with spices stuffed into them, cooked in gravy.

Comments